juli 10, 2013

HEERLIJKE BANANENTAART

Het moet niet altijd over naaien gaan. Vandaag deel ik een recept van een overheerlijke bananentaart. DE favoriet op familiefeestjes!


Wat heb je nodig:
- Een bakvorm met diameter 30 cm
- 1 kant-en-klare bladerdeeg
- 2 à 3 repen chocolade (melk of fondant, wat jij het lekkerst vindt)
- 1/2 liter melk
- 1 ei
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 gram vanillebloem
- 20 gram maïzena
- 200 milliliter opklopbare slagroom
- 2 eetlepels bloemsuiker
- Chocoladeschilfers
- Spliterwten / bakparels en zilverpapier

Bereiding:
1. Eerst maken we de banketbakkersroom. Het ei met de suiker luchtig kloppen. De maïzena en de vanillebloem oplossen in wat koude melk en bij het ei-suikermengsel voegen.
De melk aan de kook brengen, eens de melk kookt haal je hem van het vuur.
Voeg het mengsel toe en breng terug even aan de kook. Goed roeren! Laat afkoelen.

2. Boter de bakvorm in. Leg het bladerdeeg in de vorm, verwijder het overtollige bladerdeeg aan de randen. Prik kleine gaatjes in de bodem met een vork. Het bladerdeeg moet gedurende 12 minuten blind gebakken worden in een oven van 200 graden. Hiervoor plaats je zilverpapier over het bladerdeeg, druk het goed aan in de vorm van je taart en vul dan de taart gedeeltelijk met spliterwten of bakparels. (Hierdoor zal het zilverpapier goed blijven liggen.)
Na deze 12 minuten verwijder je het zilverpapier met spliterwten / bakparels en bak je je taart nog even verder voor 5 minuten.
Laat even afkoelen.

3. Smelt de chocolade langzaam in de microgolfoven of au bain-marie. Giet deze uit op de bodem van de taart, strijk goed uit. Plaats de taart even in de ijskast.

4. Vul de taart met de afgekoelde banketbakkersroom. Beleg de pudding met schijfjes banaan.
Klop de room met de bloemsuiker goed op en smeer uit over de bananenschijfjes.


5. Strooi er nog wat chocoladeschilfers over en klaar!



6 opmerkingen:

  1. Ga ik ne keer lactose-vrij proberen! ! Bedankt voor je recept!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmmm, ziet er heerlijk uit!
    receptje gepind...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zal hier ook wel in de smaak vallen !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohh, ik kom net van tafel, maar zou dit zo opeten!
    Ziet er super uit!
    Dit recept hou ik bij!!!
    Gr
    an
    jace-did-it.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk lijkt mij deze taart! En je hebt er prachtige foto's van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen