augustus 01, 2013

MINT & LACE DRESS


Mintgroen & kant. Een prachtige combinatie! Inspiratie van pinterest. 
Het patroon tekende ik volledig zelf. Het bovenstuk nam ik over van een bestaand topje, waarna ik het patroon nog een aantal keren aanpaste. De schouders maakte ik iets breder en de rug werd een subtiel V-tje. Het rokgedeelte is een cirkelrok, met als enige nadeel dat het volledig omhoog waait als er een klein beetje wind is. De stof die ik gebruikte is tricot, daardoor hoeft er geen rits in. Omdat ik met kant werkte stikte ik deze vooraf al vast aan het voor- en rugpand met een zigzagsteek. Dit is gemakkelijker om mee te werken. Ik gebruikte een tweelingnaald om de armsgaten, de hals en de rok om te zomen.
Ik twijfelde heel erg over waar ik de kant op zou stikken. Eerst dacht ik de rok, maar ik koos uiteindelijk toch voor het topje. Ik ben er heel content van en het kleedje zal nog veel gedragen worden!

Online patroon volgt nog. 

15 opmerkingen:

 1. waauw, heel schoon!! ik vind het mooi die kant op het topje, goei beslissing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, prachtig! combinatie van de mint kleur met de kant is supermooi!
  waar vond je de kant?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kant vond ik in de Modecoupon, hij rekt mee dus het is perfect voor een kleedje!

   Verwijderen
 3. Heeel erg mooi geworden, staat je erg goed!
  Combinatie is idd prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wow, wow! Wat jij allemaal kan, respect!
  Prachtig kleedje, perfecte pasvorm en het staat je beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi kleedje! De kleur , de kant ... moest ik het in de winkel zien hangen ik zou het zéker passen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super zeg, perfecte pasvorm! Dikke pluim!  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig gewoon!
  ik kijk uit naar het patroon...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, dit is echt wel een super mooi kleedje, zo schoon die combinatie met kant!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. waaaaauuuuuw! Ik wil er ook zo één!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This is so very lovely, wow - looks amazing on you! Thank you so much for sharing!! Really, well done!

  BeantwoordenVerwijderen