augustus 28, 2015

CROP TOP & HIGH WAISTED SKIRT - FREE PATTERNS
Crop tops zijn helemaal in deze zomer! Het patroon van beide kan je onderaan downloaden door op de linkjes te klikken. De naadwaarde zit er al bij en is overal 1 cm. Voor de stof gebruikte ik 'Punta di Roma', een heel stevige tricot.

De maat van het topje is Medium, de rok zit een beetje tussen een Small en Medium in. Dit hangt natuurlijk ook af van het soort stof je gebruikt.

Werkwijze
Knip de patroondelen uit langs de buitenkant van de dikke zwarte lijnen, plak aan elkaar volgens A, B, ... Zoals je ziet is dit maar de helft van het patroon. Bij het rokje is het voorpand gelijk aan het rugpand, dit knip je dus 2X uit je stof.
Topje
Knip voorpand en rugpand uit de stof. Leg voorpand en rugpand met de goede kanten van de stof op elkaar en stik de zijnaden en de schoudernaden dicht. (Gebruik een zigzagsteek!)
Keer binnenstebuiten en pas eens. Als alles goed zit kan je de schoudernaden, armsgaten en onderkant omzomen. Ik deed dit met een tweelingnaald.Rokje
Leg voorpand en rugpand met de goede kanten op elkaar en stik de zijnaden dicht met een zigzagsteek. Keer binnenstebuiten en pas eens. Als alles mooi aansluit kan je de bovenkant en de onderkant van het rokje omzoomen. Ik deed dit met een tweelingnaald.
(Omdat mijn stof goed mee rekt, stak ik er geen rits in.)1 opmerking:

  1. Ik vind dit patroon echt geweldig en ik kan niet wachten om het te proberen! Ik heb wel een vraag; hoeveel stof zou ik best bestellen om het topje te maken?

    BeantwoordenVerwijderen