september 11, 2016

BASIC TEE - FREE PATTERNEen gratis patroon voor een simpel T-shirtje, eenvoudig te maken en zit super! Gebruik een soepel vallende tricot voor het beste resultaat. De maat is Medium.
Werkwijze:
Print het patroon en knip het uit langs de buitenkant van de dikke zwarte lijnen. Plak aan elkaar volgens A-B-C-D-E-F. Voorpand en rugpand zijn hetzelfde, enkel de halsuitsnijding is verschillend! Naadwaarde zit er al bij en is overal 1 cm, enkel aan de mouwen en de onderkant is het 1,5 cm.


1. Knip 1 keer het voorpand en 1 keer het rugpand uit je stof. Leg voorpand en rugpand met de goede kanten op elkaar en stik de schoudernaad op 1 cm van de rand. (Rode lijnen)

2. Wil je ook zo'n witte lijntjes zoals mij, stik dan nu 2 stukken veter vast met een tweelingnaald, beiden op ongeveer 1 cm afstand van de naad.

3. Zoom hierna de mouwen om met een tweelingnaald. (1,5 cm naar binnen plooien en vast stikken op de goede kant.) (Groene lijnen)

4. Stik nu de zijnaad dicht op 1 cm van de rand. (Blauwe lijnen)

5. Keer nu het T-shirtje binnenstebuiten en zoom de onderkant om met een tweelingnaald. Je kan kiezen tussen 2 soorten: recht of in een boog. Dit T-shirtje is recht, maar hier deed ik het met een boogje.

6. Voor de hals heb je twee manieren: ofwel plooi je 1 cm naar binnen en stik je dit vast met een tweelingnaald, ofwel zet je er een boordje aan. Kijk wel eerst of de halsopening groot genoeg is voor jou!

Als je een boordje wil, meet dan eerst hoe groot de halsopening is. Vermenigvuldig dit getal met 0,8 en doe + 2 cm naadwaarde. Dit getal is de lengte van de strook stof, als breedte neem je 4 cm. Plooi dubbel en stik de korte zijde aan elkaar. Nu heb je een cirkel. Leg nu de slechte kanten op elkaar. Speld vast aan de hals en stik op 1 cm.  (Dit trucje heb ik uit Eva's boek Urban Style!)
(Hier vind je eventueel nog enkele duidelijke handleidingen!)

3 opmerkingen:

  1. Komt bij deze onmiddellijk op mijn to sew lijstje! Leuk shirt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw ! Zo'n professionele sportoutfit met het t-shirtje erbij !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoeveel meter heb je nodig?

    BeantwoordenVerwijderen