september 15, 2016

CHOCMASCOREO - RECIPE















Comfortfood! #Mommymade

Nodig:
60 gram suiker
150 gram melkchocolade
80 gram oreo's
125 gram mascarpone
30 gram boter

Smelt de boter in een kommetje in de microgolf. Verkruimel de koekjes (grof of fijn). Vermeng vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel dit over een 6 à 8-tal kommetjes en duw een beetje aan met een lepel. Smelt de chocolade in de microgolf. Meng de suiker met de mascarpone tot een egaal beslag. Voeg vervolgens de chocolade toe en meng alles goed door elkaar. Giet het beslag over de koekjesbodem van de potjes. Strooi hier nog een paar verkruimelde oreo's. Plaats 6 uur in de ijskast.

Een iets snellere & gezondere versie:
Laat de boter weg, verdeel de verkruimelde oreo's over de potjes. Giet hierover het chocolade-beslag en werk weer af met oreo's.


Een ideetje voor de overschot mascarpone:

Meng 125 gram mascarpone met 2 potjes gesuikerde Griekse yoghurt (Danone). Eventueel nog een beetje aanzoeten met bloemsuiker. Werk in laagjes: fruit - mengsel - fruit - mengsel, je snapt het wel. Wij gebruikten frambozen, blauwe bessen en aardbeien.

2 opmerkingen: